GC6A4914
GC6A4976-HDR
GC6A4986
GC6A4903
GC6A4965
GC6A5022
GC6A5030
GC6A5068
GC6A5040
GC6A5164
GC6A5176
GC6A5241
GC6A5237
GC6A5291
GC6A5343
GC6A5317
GC6A5329
20170818 KITCHEN VIEW 2C
20170913 BATHROOM 02
20170818 KITCHEN VIEW 1
20170818 KITCHEN VIEW 3
IMG_20170826_201302
IMG_20170826_201253
IMG_20170929_150310
IMG_20170929_150323
IMG_20170826_214428
IMG_20180114_153400
IMG_20180116_140248
IMG_20180116_151532
IMG_20180116_163053
IMG_20180118_104217
IMG_20180411_185027

HAVAGAL RESIDENT

Program: Residential

Location: Markham, Ontario

Size: 3600 ft2

Status: Completed

Havagal Resident is a detached house located in Toronto, Canada. The home was constructed in the 80s, with traditional floor plans and typical builder grade materials. Due to layout constraints, many areas of the home suffered from insufficient sunlight, cumbersome circulation, and lack of spatial flexibility. While some areas such as the kitchen and the breakfast area are occupied 90% of the time and are becoming insufficient, other spaces such as the family room and the dining room were rarely used. The traditional layout had many spaces wasted on overlapping functional programs.

 

The home owners desired a complete renovation to revitalize their home. Load bearing walls are removed and replaced by hidden beams to open up the floor plans. The new design used an open concept where living, cooking, and dining are integrated into one large flexible space. 

Structural Engineer: Judy Zeng

Countertop: Kstone

Electrical Engineer: Topnovo Electric

Cabinetry: Aya Kitchen and Bath