copyright_laurianghinitoiu_shenzhen_big_(5_of_15)
copyright_laurianghinitoiu_shenzhen_big_(2_of_15)
copyright_laurianghinitoiu_shenzhen_big_(1_of_15)
copyright_laurianghinitoiu_shenzhen_big_(11_of_15)
copyright_laurianghinitoiu_shenzhen_big_(13_of_15)

SZ ENERGY

Program: Office

Location: Shenzhen, China

Size: 1.03 M ft2

Status: Under Construction

 

 

Shenzhen Energy Mansion is a building based on an efficient and well designed floor plan, enclosed by a skin specifically optimized and modified to reduce solar heat gain. Solid façade elements are oriented to block sunlight from the south east and south west, allowing the glazed façade elements to achieve green building code requirements with less coating. This makes it possible to drastically enhance the sustainable performance of the building, while creating comfortable office workspaces with views unobstructed by glare blinds. 

More details of the project can be found on BIG's website.

Design Team: Bjarke Ingels Group

Client: Shenzhen Energy Company

Structural Engineer: ARUP

Climate Engineer: Transsolar

Role: Designer during Competition phase

Photos: Laurian Ghinitoiu